Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak działa kupno/sprzedaż np. noża na steam?

Miley8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są 2 opcje scamu na PayPalu:

• Wycofanie wpłaty (nie wiem jak to dokładnie działa).
  • Wystawienie faktury i dodanie opisu, że jest to gift. (Kumpel debil dał się na to złapać xD). 

Jeśli chcesz sprzedać przez PayPala to po prostu podajesz maila komuś i przelewa Ci pieniążki. Ogólnie na twoim miejscu, jeśli chcesz sprzedać nóż to najlepiej za klucze, a potem klucze na Allegro. 

he?

Opublikowano

Polecam sprzedawać od razu na allegro. Ostatnie wystawiłem w nie niskiej cenie i poszedł w 2 godziny, a koledze też w parę godzin w nocy 

cristiano_ronaldo_by_hector_elrojo-d62sr

Opublikowano

No tylko dalej jest problem z przeprowadzaniem transakcji, przynajmniej w moim mniemaniu..

Yo!

Opublikowano

Jak chcesz mieć pewność przez PP, to kasa musi być wysłana jako zapłata za usługę, a nie jako prezent. Oczywiście paypal pobiera wtedy prowizję, ale masz pewność że nikt ot tak nie cofnie wpłaty.

Opublikowano

Jak chcesz mieć pewność przez PP, to kasa musi być wysłana jako zapłata za usługę, a nie jako prezent. Oczywiście paypal pobiera wtedy prowizję, ale masz pewność że nikt ot tak nie cofnie wpłaty.

Da się to jakoś sprawdzić/upewnić, że ktoś właśnie wybrał takową opcję wysłania pieniędzy? Ile wynosi ta prowizja? Dziękuje Ci za pomoc :).

Yo!

Opublikowano

zadnych tranzakcji na paypal najgorsze gówno, pytanie dlaczego? bo robicie tranzakcje wysyla ci hasj masz na koncie paypal dajesz mu nóż wyplacasz kase z paypala, wszystko fajnie 1 tyg potem wchodzisz na paypal patrzysz a tu - 200zl jak o co chodzi? dowiadujesz sie ze ziomek poszedl do banku powiedzial ze karte mu ukradli i anulowali wszystkie tranzakcje, a paypal robi coś takiego że odbiera Ci to co od ziomka dostałeś więc masz na - , musisz to oddać. jak cos to tylko allegro,  sprzedaz wpłata danie kosy

Opublikowano

Ja już sam nie wiem.. a co sądzicie o Middleman'ach?

Nie baw się w to. Niech nikt prócz was nie bierze udziału w wymianie, bo kontrahenci często "twoich" kolegów ze steama dodają do rozmowy i masz im dać nóż. Stara taktyka.

4770714280454741315510.png
Opublikowano

Nie baw się w to. Niech nikt prócz was nie bierze udziału w wymianie, bo kontrahenci często "twoich" kolegów ze steama dodają do rozmowy i masz im dać nóż. Stara taktyka.

Próbuję sprzedać nóż od dwóch dni, dzisiaj leci trzeci. Miałem już z pięciu takich kontrahentów, na początku zaczynało się pięknie, potem dodał, tak jak piszesz - kolegę middlemana. Oczywiście wszystkie nasze konwersacje zaczynały się uśmiechem z obu stron - z czego ja śmiałem się z nich, a oni mieli głupią nadzieję zagarnięcia noża za darmo :). Oczywiście po napisaniu paru słów wszystko kończyło się to natychmiastowym opuszczeniem konwersacji przez "best friendów". Wczoraj dodałem, wydaję mi się rzetelnego i realnego middlemana, lecz oto ta osoba - Someone, została nim dopiero 10 dni temu, co mnie niesatysfakcjonuje chyba, że coś mi się pomieszało, ale wyraźnie jest napisane:

Middleman

10 days ago

No nic, dzięki wszystkim za odpowiedzi i jak macie jakieś wnoszące coś więcej - piszcie, zostaniecie nagrodzeni lajkiem :).

Yo!

Opublikowano

Mój kolega sprzedał 300 kluczy w ciągu 4 dni na allegro.

A co do kolegi z longue, to dostał bana za oszustwa z wymianami najprawdopodobniej(jakimi to nie wiem).

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Mój kolega sprzedał 300 kluczy w ciągu 4 dni na allegro.

A co do kolegi z longue, to dostał bana za oszustwa z wymianami najprawdopodobniej(jakimi to nie wiem).

A mógłbyś napisać jakie to klucze były (oczywiście jeśli ma to jakieś znaczenie) i po ile je sprzedawał? Jakie opcje wpłat zaakceptować? Nigdy nie sprzedawałem na allegro :(.

Yo!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...